Als het anders loopt…

Niets is soms zo oneerlijk als de natuur. Wanneer de zwangerschap, bevalling of kraamperiode niet loopt zoals gehoopt, zijn wij er ook voor jullie. We begeleiden jullie in de zorgen rondom een miskraam, zwangerschapsafbreking om welke reden dan ook of een onverwachte stilgeboorte. Tijdens deze gebeurtenissen willen wij jullie het warme nest bieden en passen onze zorg aan naar jullie behoefte.

Miskraam

Na een positieve zwangerschapstest eindigt 15% van deze zwangerschappen verdrietig genoeg in een miskraam. Het komt dus relatief veel voor. Je kan je erg alleen voelen als je een miskraam doormaakt, omdat de meeste vrouwen hun omgeving nog niet hebben ingelicht tijdens dit prille stadium van de zwangerschap. Weet dat je niet alleen bent! Wanneer je vertelt over je miskraam zul je merken dat er veel herkenning is en dat er ook veel begrip is voor het intense verdriet wat je kan hebben. Lees meer over een miskraam op: https://deverloskundige.nl/miskraam

Abortus verzoek

Om verschillende redenen kan een zwangerschap ongewenst zijn. Mocht je hulp nodig hebben bij het maken van je keuze ben je welkom om met ons te sparren. Er zijn verschillende mogelijkheden om de zwangerschap af te breken, afhankelijk van de duur van je zwangerschap. Wij zullen je indien nodig doorverwijzen naar de betreffende zorgverlener die je verder kan helpen.

Op deze website vind je alles over het onderwerp abortus: https://fiom.nl/ongewenst-zwanger/abortus

Rouwverwerking

Na een miskraam kan een periode van rouw aantreden. Je was in verwachting en had wellicht in je hoofd de kinderkamer al ingedeeld bij wijze van spreken. Het is normaal dat je daar verdriet van hebt, ondanks dat je misschien nog niet het kloppende hartje had gezien. Wij zijn er voor je en begeleiden je naar behoefte.

Mocht je toch aanvullende hulp wensen kan je hier terecht: https://www.miskraambegeleiding.nl/

Stilgeboorte

De andere kant van ons vak is hard, meedogenloos en intens verdrietig. Helaas komen stilgeboortes nog steeds voor in Nederland. Deze term wordt gebruikt voor kindjes die tijdens de zwangerschap overlijden vanaf 24 weken zwangerschap. Er zijn geen woorden voor dit verlies. Samen proberen we jullie te steunen en naar behoefte te begeleiden. Er zijn verschillende steunpunten, zorgverleners en rouwverwerkingsmethoden die ingezet kunnen worden. 

Steunpunt Nova: https://steunpuntnova.nl/ouders/stilgeboorte/
Fotografie bij stilgeboorte: https://stichtingstill.nl/

Scroll naar boven