De kraamweek

Kraamverzorgster

Tijdens de kraamweek worden jullie bijgestaan door een kraamverzorgster welke gedurende acht dagen een aantal uren per dag voor jullie komt zorgen en jullie alles leert over babyverzorging. Tijdens de kraamweek komen wij een aantal keer op kraamvisite om te bespreken hoe het met jullie gaat, we bespreken de controles van moeder en baby en kijken of we nog tips kunnen geven. Tijdens de kraamweek zullen jullie goede begeleiding krijgen bij het geven van borstvoeding. Dit is namelijk flink investeren de eerste dagen, met als doel om zo lang als jij wilt de baby aan de borst te kunnen voeden. Als je ervoor kiest om je kindje flesvoeding te geven zal de kraamzorg ook alle tips geven rondom hoeveelheden, sterilisatie van flessen, drinktechnieken ed.

Het begin

En nu begint het, jullie tijd samen met jullie kleintje. In de 9 maanden die we samen hebben beleefd hopen we dat we jullie alles hebben meegegeven voor het starten van jullie eigen warme nest. Vol vertrouwen nemen we na de kraamperiode van 6 weken afscheid van elkaar tijdens de zogeheten nacontrole en hopen we dat jullie mogen genieten van jullie gezin.

Baby blues

De kraamtijd kan een grote roze wolk zijn, maar het kan ook flink tegenvallen. Bespreek hoe je je voelt en wat je nodig hebt. Er komt veel op je af, hormonen gieren door je lijf en laten we nog maar niet spreken over de gebroken nachten. Maar dat kleine wonder in jullie armen maakt vaak alles goed. Als je toch merkt dat je niet kan genieten, of je erg somber voelt, trek dan aan de bel en dan bespreken we je gevoel en kijken we wat je nodig hebt om er bovenop te komen.

Thuiscontroles

Word je tijdens je zwangerschap en bevalling in het ziekenhuis begeleid, maar zoek je een verloskundige voor de thuiscontroles in de kraamweek? Neem dan contact met ons op en dan plannen we een ontmoetingsgesprek in tijdens je zwangerschap.

Lees meer over je kraamweek

Wat doet de kraamzorg?
5 dingen die je moet weten!

Leer alles over borstvoeding

Scroll naar boven