De bevalling

Voorbereiding

Voor velen een hoogtepunt in het avontuur waar vol verwachting naar uit wordt gekeken. Vaak met een dosis gezonde spanning, maar soms ook met belemmerende angstgevoelens. Voorbereiding is het halve werk. Zo is er tijdens de zwangerschap alle tijd om je mentaal en fysiek voor te bereiden op deze marathon.

Begeleiding

Wij begeleiden jullie in de aanloop naar deze topprestatie. Dit doen we door te praten over jullie beeld en verwachting van de bevalling. Daar haken we op in door jullie alle ins en outs te vertellen om je zo goed mogelijk voor te kunnen bereiden. Wij vinden het belangrijk dat jullie centraal staan en regie in eigen hand houden tijdens deze intieme gebeurtenis in jullie leven. Langs de zijlijn bewaken wij de grenzen van de fysiologie en begeleiden wij jullie vanuit het vertrouwen in de kracht van jou als barende vrouw.

Thuis- en ziekenhuisbevalling

Wij begeleiden veel thuisbevallingen, maar zijn ook regelmatig te vinden in het ziekenhuis naar jullie keuze (Drachten of Heerenveen) voor een poliklinische bevalling. Let er even op dat je voor een poliklinische bevalling vaak een eigen bijdrage moet betalen (check je verzekeringspolis). Tijdens de bevalling worden we geassisteerd door de kraamzorg van jullie keuze. We werken samen met alle kraamzorgbureaus, maar ook met alle kraamverzorgsters welke op zelfstandige basis zorg bieden (ZZP’ers).

Lees meer over bevallen

De fasen van een bevalling

Bevalhoudingen

Pijnbestrijding

Scroll naar boven