Kinderwens

Pre-conceptie spreekuur

Heb jij een kinderwens? Maar ook veel vragen over een gezonde start van een zwangerschap? Dan ben je bij ons welkom op het preconceptie spreekuur. We bespreken je zorgvraag en geven adviezen passend bij jouw situatie.

Foliumzuur

Wat in ieder geval belangrijk is, is dat je begint met het slikken van foliumzuur. Neem elke dag 1 tablet van 0,4 – 0,5 mg en verklein de kans op een open ruggetje of open schedel bij de foetus. Verder is het handig om je cyclus bij te houden. Aan de hand van de eerste dag van je laatste menstruatie kunnen we namelijk al een schatting maken van de uitgerekende datum.

Zwangerwijzer

De Zwangerwijzer is een online vragenlijst welke jij en je partner in kunnen vullen voor je bij ons komt. Het invullen kost ongeveer 15 minuten. Neem de ingevulde vragenlijst mee naar het consult. Zo bespreken we alle essentiële factoren om jullie zo goed voorbereid mogelijk te laten starten aan het bouwen van jullie eigen warme nest.

Fertiliteitstraject

Mochten jullie al meer dan een jaar een kinderwens hebben, maar is het jullie nog steeds niet gegeven, kunnen we een doorverwijzing regelen naar de gynaecoloog om verder onderzoek te doen naar jullie vruchtbaarheid, het zogeheten fertiliteitstraject. De zorgverzekeraar vergoedt jou preconceptie consult bij ons. Kijk voor meer informatie op deze website wanneer het zwanger worden moeizaam verloopt https://www.freya.nl/

Lees meer over pre-conceptie

Gezonde start voor
moeder en kind

Fertiliteitstraject:
wanneer en hoe?

Alles over
foliumzuur

Scroll naar boven