Over verloskundigenpraktijk Warm Nest

Ellen Nijmeijers – De Haan

Mijn naam is Ellen Nijmeijers – de Haan. Samen met mijn man en dochter Lauren woon ik in Ureterp. Mijn droomberoep als kind was altijd al wat ik vandaag de dag mag doen. Jullie als aanstaande ouders begeleiden in het avontuur van zwangerschap, bevallen en ouderschap.

Sinds 2017 ben ik verloskundige en sinds 2018 ook echoscopiste. Deze combinatie vind ik prachtig. De verbazing en de verwondering op de gezichten van de ouders wanneer ze hun kindje voor het eerst mogen zien tot aan het meten van de groeiontwikkeling richting het einde van de zwangerschap. Je kunt mij omschrijven als een nuchtere, persoonlijke en betrokken verloskundige. Ik sta open voor jullie plannen en wensen rondom zwangerschap en bevallen. Samen creëren we het persoonlijke proces wat jullie mogen doorlopen. Voor mij staat de fysiologie (natuur) en betrokkenheid voorop.

Sinds 2018 werk ik al in Drachten en omstreken en heb ik veel ervaring op mogen doen in deze fijne omgeving als waarneemster. Nu is de stap voor mij gekomen om mijn eigen visie ervaringen en zorgverlening in deze praktijk te stoppen. Ik kijk er onwijs naar uit om jullie te ontmoeten en te mogen begeleiden in deze spannende maar ook mooie tijd.

Warm Nest

Geborgenheid, veilige zorg voor moeder en kind en persoonlijke begeleiding. Dit vind je in ons warme nest. We staan jullie bij in deze spannende en mooie tijd van zwanger worden en zijn, bevallen en de start van een nieuwe levensfase met jullie kindje.

Samenwerking

Om de zorg 24/7 bereikbaar te maken voor iedereen die zich aanmeld in de praktijk, werk ik met hulp van enthousiaste waarneemsters welke zich dan op deze pagina en ook op de socials aan jullie voor zullen stellen.

Ervaringen met verloskundige Ellen

Eva Sijbrandij, Gorredijk

Ellen heeft de bevalling van ons derde kindje begeleid, en hoe! Ellen heeft de hele bevalling mij in mijn kracht gebracht en laten staan. Een prachtige hands-off bevalling, waarbij mijn man onder goede begeleiding onze zoon mocht aanpakken. Ellen heeft een hele fijne energie en is heel puur. Kijkt naar jou en wat je nodig hebt. Alle eventuele gevoelens van schaamte rondom het baringsproces kon ik daarom ook meteen loslaten en mij focussen op de weeën. Ook werden al mijn wensen na de bevalling zonder meer met respect behandeld, wilde heel graag de eerste uren onze zoon gewoon vasthouden, even niet wegen en meten (uiteraard kon dat in deze situatie ook)

Ik kan Ellen dan ook heel erg aanbevelen als je op zoek bent naar een liefdevolle en toegewijde verloskundige. Uiteraard met kennis van zaken, maar ook met humor en levenservaring. Ellen nogmaals bedankt!

Werna Zondervan, Ureterp

Toen ik zwanger was van onze prachtige zoon Seff had ik de controles bij Ellen en dat heb ik als erg prettig ervaren. Ze luistert goed naar je wensen en gevoel en ook naar mijn andere kinderen was ze altijd erg leuk en gaf ze een gevoel van dat ze welkom waren in de praktijk. We hebben samen gepraat over mijn wensen en dat ik graag een handsoff bevalling wou thuis in bad. Toen was de dag daar! Na een uur in de weeën belden we Ellen op en ze zou na haar ontbijtje langs komen. Ze had al aangegeven gelijk te bellen bij regelmatige weeën want het kon wel eens snel gaan, en ze had gelijk! In totaal duurde de bevalling maar 3 uurtjes.

De hele bevalling heeft ze geleid naar mijn wensen, en keek echt naar wat ik wou en nodig had. Tussen door bemoedigende woorden, maar verder heb ik een handsoff bevalling gehad thuis in bad, wat ik graag wou! Ellen weet wat ze doet en is echt een steun in de zwangerschap maar ook tijdens de bevalling. Nogmaals heel erg bedankt voor het ondersteunen van mijn droombevalling!

Marlon de Boer, Drachten

Hele positieve ervaring met Ellen als verloskundige. Professioneel, kundig, maar ook zeer liefdevol en betrokken. Het was heel fijn om Ellen bij de bevalling te hebben. Dat gaf mij echt een veilig en vertrouwd gevoel. De foto op de website waarop Ellen een knuffel geeft aan mij met ons pasgeboren zoon spreekt boekdelen. Bijzonder! Dankjewel!

Ineke Tjepkema, Drachten


Mijn 2 zwangerschappen en bevallingen werden begeleid door Ellen en ik had het nooit anders gewild! Ellen deed precies wat ik nodig had (zo weinig mogelijk). Ellen geeft alle vertrouwen aan de zwangere (als die dat wil) en durft professioneel van een afstandje (aan het voeteneind van het bad) toe te kijken. Een binnenwaaiende ietwat te enthousiaste (maar wel een topper!) kraamverzorgster vangt ze zijdelings op en laat haar dempen in volume om mij niet uit mijn concentratie te halen. Dit tekent Ellen ten voeten uit! Zij sluit precies aan bij wat de zwangere nodig heeft. Wat een mooie samenwerking bij beide bevallingen. Mede door Ellen heb ik 2 prachtige bevallingen mogen beleven!

Dineke & Fedde, Garyp

Wauw, Ellen onze powervrouw. Met 7cm ontsluiting vol gas over de Wâldwei (eerlijk, ik kan me geen details herinneren). Aangekomen bij de verloskamers waren er geen verloskundigen meer vrij, aangezien ik medisch was geworden zat Ellen haar taak er op. Maar ze bleef, trok alle kastjes open en was bij een prachtige bevalling van onze eerste dochter Fynte!

Zwanger van onze tweede zouden we het erg leuk vinden dat Ellen ook deze keer aanwezig zou kunnen zijn. En daar was ze, samen met onze vertrouwde kraamhulp bij een fijne relaxte thuis badbevalling midden in het diepst van de nacht. Daar was Merle, het voelde allemaal zo vertrouwd en bijzonder dat het gelijk genieten was van onze kraamweek. Ellen luisterde naar onze wensen Merle heeft nog een tijdje aan de placenta vast gezeten, wat bijzonder!
Ellen is relaxt en handelt waar nodig en laat je in je eigen bubbel als het goed gaat, twee prachtige bevallingen gehad waar ik met veel liefde op terug kijk!

Corina Stoker, Oldekerk

Wij hebben Ellen twee keer als verloskundige mogen meemaken. Wij hebben bewust voor Ellen gekozen dus de zwangerschappen bij twee praktijken doorlopen. Ellen is een kundige vrouw, gezellig, ze heeft humor en waar nodig is ze van de duidelijk communicatie wat voor mij heel fijn is. Bovendien luistert ze heel goed naar wat JIJ wilt. Mijn eerste zwangerschap was spannend met wat complicaties en Ellen was diegene die naar mij luisterde en mij serieus nam (ondanks mijn eerste zwangerschap). Wij zijn haar heel dankbaar voor alle goede zorgen. We wensen alle aankomende ouders een verloskundige zoals Ellen!

Nienke Welling, Oudega

De begeleiding tijdens mijn zwangerschappen met Ellen heb ik als zeer prettig ervaren. Ellen is altijd bereikbaar voor vragen en is erg betrokken. Daarnaast heeft ze veel kennis en ervaring. Twee keer heeft zij een thuisbevalling bij ons mogen doen. Ellen geeft je rust en vertrouwen maar is ook nuchter wat ervoor zorgde dat ik mij altijd op mijn gemak voelde. Ik kijk terug op een hele fijne tijd en ik zou Ellen zeker aanbevelen. Je komt absoluut in een “Waarm nêst” terecht met veel liefde en zorg. Bedankt voor alles.

Scroll naar boven