Preconceptiespreekuur

Heb jij een kinderwens? Maar ook veel vragen over een gezonde start van een zwangerschap? Dan ben je bij ons welkom op het preconceptie spreekuur. We bespreken je vragen en geven adviezen passend bij jou situatie.

Zwangerschap

De zwangerschapstest is positief! Ongeloof, blijdschap, verdriet, angst en liefdevolle hoop. Alle emoties kunnen voorbijkomen. Vanaf het moment dat je zwanger bent, ben je welkom bij ons. Juist in de prille fase van de zwangerschap kun je voor veel onzekerheden en vragen komen te staan. Hierbij begeleiden we je. Je bent welkom in de praktijk rond 7 weken. We maken dan een echo om te kijken of het hartje van de baby klopt. We starten het gezamenlijke avontuur met een uitgebreide kennismaking.

Elke afspraak zullen we ruim de tijd nemen voor vragen, de onderzoeken zoals het bloeddruk meten en luisteren we naar het hartje van je kindje. Regelmatig zullen we even met de echo spieken naar de groeiende baby.

Bevalling

In de aanloop naar de bevalling bespreken we jullie bevalwensen. Daarnaast zullen jij en je geboortepartner goed voorbereid worden middels een informatieve cursus die wij in de praktijk aan iedereen aanbieden. Wij begeleiden veel thuisbevallingen, maar zijn ook regelmatig te vinden in het ziekenhuis naar jullie keuze voor een poliklinische bevalling. Tijdens de bevalling worden we geassisteerd door de kraamzorg van jullie keuze. We werken samen met alle kraamzorgbureaus, maar ook met alle kraamverzorgsters welke op zelfstandige basis zorg bieden.

De kraamtijd

En nu begint het, jullie tijd samen met jullie kleintje. In de 9 maanden die we samen hebben beleefd hopen we dat we jullie alles hebben meegegeven voor het starten van jullie eigen warme nest. Vol vertrouwen laten we jullie na de kraamtijd welke 6 weken duurt genieten van jullie gezin.

Als het even anders loopt…

Niets is soms zo oneerlijk als de natuur. Wanneer de zwangerschap, bevalling of kraamperiode niet loopt zoals we hadden gehoopt, zijn wij er ook voor jullie. We begeleiden jullie in de zorgen rondom een miskraam, zwangerschapsafbreking om welke reden dan ook of een onverwachte stilgeboorte. Tijdens deze gebeurtenissen willen wij jullie het warme nest bieden en passen onze zorg aan naar jullie behoefte.

Scroll naar boven