Wat doet een voedingsdeskundige?

Wat doet een voedingsdeskundige eigenlijk en wat is het precies? Nou, dat ga ik, Cesanne van Cesanne’s Healthy Food, je uitleggen!

Voedingsdeskundige: advies over eczeem

Mijn naam is dus Cesanne en ik ben in maart 2023 begonnen als voedingsdeskundige. Ik heb mij eerst met name gefocust op baby’s met eczeem. Ouders adviseren bij vragen over eczeem en uitzoeken wat de oorzaak is. Daarnaast organiseer ik samen met nog een aantal toppers het borstvoedingscafé in Drachten.

Mijn zoontje en ik hebben beide eczeemklachten en ik geef borstvoeding. Dit heeft wat uitzoekwerk gekost om beide eczeem-klachtenvrij te zijn maar ook voor mezelf om genoeg energie te hebben om een leuke werkende mama te zijn! Omdat ik dit vooral zelf heb moeten uitzoeken en dit soms best een uitdaging is, heb ik anderhalf jaar geleden besloten hier opleidingen voor te gaan volgen om andere moeders hierbij te kunnen ondersteunen!

Allergieën en eczeem preventief voorkomen

Waar ik ben begonnen om baby’s / kindjes van hun eczeemklachten af te helpen, heb ik de praktijk inmiddels uitgebreid naar moeders en zwangeren. Dit om te kijken of we de allergieën en eczeem preventief kunnen voorkomen. Maar ik help moeders ook met het “terug” vinden van de energie die wij moeders zo hard nodig hebben! Leven zonder eczeem of andere allergische reacties zonder hormoonzalfjes etc. maar gewoon door middel van goede voeding! De term goede voeding is lastig want wat voor mij goed is hoeft niet ook voor jou goed te zijn! En daar ondersteund een voedingsdeskundige zoals ik, ouders bij.

One size fits none!

Omdat iedereen anders is, niet alleen qua karakter maar ook qua gezondheid is het vooral heel belangrijk dat je kijkt naar wat gezond is voor jou. Dat is precies wat ik doe. Ik kijk naar jouw leefstijl/voedingspatroon en samen gaan we kijken hoe we dit kunnen aanpassen zodat dit perfect aansluit op jouw lichaam en klachten. Zodat jij de beste versie van jezelf kunt zijn. En een happy mommy is een happy baby!

Ik hoop dat ik het beroep voedingsdeskundige wat heb kunnen verduidelijken. Heb je nou vragen over voeding of allergieën, of kun je wel wat ondersteuning gebruiken bij het terug vinden van je energie? Neem dan gerust vrijblijvend contact met mij op!

Kijk je ook even op mijn website: https://www.cesanneshealthyfood.com

Liefs, Cesanne
Cesanne’s Healthy Food

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven